



W związku z pracami remontowymi od godz. 14.25 obowiązuje zmiana miejsca prowadzenia zajęć lekcyjnych wg następującego porządku:
zajęcia z sali 33 ZS przeniesione do sali 5 ZS
zajęcia z sali 34 ZS przeniesione do sali 6 ZS
zajęcia z sali 35 ZS przeniesione do sali 20 ZS
Zapraszamy wszystkich zainteresowanych uczniów do udziału w konkursie gwarowym, który odbędzie się w poniedziałek 1 grudnia o godz. 10.00 w świetlicy ZS. Na uczestników konkursu czekają atrakcyjne nagrody.
M. Muras
M. Frank
Samorząd Uczniowski
We wtorek 2 grudnia w ramach Tygodnia Śląska uczniowie naszej szkoły będą mieli okazję zwiedzić sztolnię. Zwiedzanie odbywać będzie się według załączonego harmonogramu. Opiekę nad uczniami sprawują nauczyciele, mający w wyznaczonym czasie lekcje z daną klasą lub grupą.
W związku z pracami remontowymi trwającymi na II piętrze ZS, nastąpi zamiana sal lekcyjnych w dniu 25.11.2014r.od godz.14.25 (8 lekcja)
Sala 35ZS -zajęcia przeniesione do 19ZS;Sala 34ZS-zajęcia przeniesione do 31ZS;Sala 33ZS-zajęcia przeniesione do 22ZS
>
>>
20 listopada na terenie Zespołu Szkół Ekonomicznych w Wodzisławiu Śląskim odbył się Ogólnopolski Konkurs Gastronomiczny ,,IV Śląska Jesień Kulinarna w Ekonomiku’’ pod hasłem: ,,Wariacje z pstrągiem’’, którego pomysłodawcą jest kucharz Remigiusz Rączka.
W konkursie wzięło udział 13 dwuosobowych drużyn uczniów klas o profilu gastronomicznym technikum i szkół zawodowych z województwa śląskiego, ale także z całego kraju, a nawet z zagranicy.
Naszą szkołę reprezentowali uczniowie klasy 2 TŻH: Paweł Makowski i Patryk Paczka, którzy świetnie spisali się przygotowując pieczonego pstrąga w marynacie tymiankowo – cytrusowej na podstawie z papryki z puree szpinakowym i sosem piernikowym. Poziom i konkurencja wśród drużyn była duża i potrawa ta nie zdobyła pierwszego miejsca ale podbiła podniebienie niejednego degustatora.
W czasie 90 minut każda załoga musiała przygotować stanowisko, sporządzić konkursowe potrawy i uporządkować swoje miejsce pracy. Dania konkursowe oceniane były punktowo. Ocenie podlegały: smak, dobór składników, wygląd i aranżacja, przygotowanie stoiska pracy, zużyty surowiec, wygląd stanowiska po zakończeniu pracy, profesjonalizm pracy, czystość pracy. Galeria zdjęć.
Justyna Szymura
Informujemy, że w związku z maturą próbną, która odbywać się będzie w terminie 25.11-28.11.2014r., zajęcia lekcyjne dla wszystkich klas rozpoczynają się o godz.10.55 zgodnie z obowiązującym planem zajęć i księgą zastępstw. Maturzyści proszeni są o przybycie w w/w dniach na godz.7.30, po maturze udają się na lekce wg planu.